PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2013 11:44:24

Děkuji studentům a jsem rád, že myslí vlastní hlavou jako my

Děkuji studentům a jsem rád, že myslí vlastní hlavou jako my

Piráti děkují za hlasy ve Studentských volbách 2013

Česká pirátská strana uspěla v anketě Studentské předčasné parlamentní volby 2013, která je součástí projektu zaměřeného na podporu aktivní účasti mladých lidí v občanské společnosti. Piráti obsadili ve Studentských volbách druhé místo a získali 17,73 % hlasů, tedy výrazně více oproti 7,74 % v roce 2010. První TOP 09 získala letos o 39 hlasů více, v roce 2010 přitom získala 26,59 %.

Studentské volby proběhly na 434 gymnáziích, SOŠ a SOU v České republice, které se do projektu zaregistrovaly, a zúčastnilo se jich 50 551 studentů starších patnácti let.

V reálných volbách volí lidé zejména na základě rozsahu marketingových kampaní. Výsledky jsou proto ve shodě s prostředky investovanými do reklamy.

Mladá generace komerční propagandě příliš nevěří, dává přednost vlastnímu názoru. I proto měli v loňských senátních a krajských volbách Piráti řádově nižší náklady na zisk jednoho hlasu než ostatní parlamentní strany. Studenti si také velmi dobře uvědomují, že většina hodnocení v médiích je ovlivněna ekonomickými zájmy jejich majitelů. Lidé zvyklí na Internet jsou vůči reklamě imunní a informace si dokáží najít sami. Přitom si uvědomí, že oficiální propaganda se snaží lidi manipulovat a ve vztahu k Pirátům často cenzuruje a lže.

Snaha o dehonestaci Pirátů na Internetu nefunguje, protože si zde může každý snadno ověřit fakta a přečíst komplexní program Pirátů, o kterém média a politologové často tvrdí, že neexistuje.

Volební program Pirátů nevytvářel stranický sekretariát nebo marketingová agentura, jak je tomu dnes zvykem u tradičních stran. Pirátský program je výsledkem rozsáhlých diskusí členů a příznivců Pirátů. K návrhům programových bodů Pirátů se vyjadřovala internetová veřejnost. Výsledkem je program, který oslovuje voliče hledající logiku a reálné vize. V pirátském programu nejsou žádné populistické sliby a prázdné marketingové fráze.

Ivan Bartoš, předseda České pirátské strany, k výsledkům uvádí: „Děkuji studentům a jsem rád, že myslí vlastní hlavou jako my! Věříme, že stejně se ve skutečných předčasných parlamentních volbách zachovají nejen prvovoliči, ale i ostatní voliči zklamaní dosavadními vládními stranami.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama