PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2022 18:09:00

Díky Francii za předání štafety a hurá do práce

Díky Francii za předání štafety a hurá do práce

Komentář na facebookovém profilu k předávání předsednictví v Radě Evropské unie

 Den před začátkem českého předsednictví v Radě EU. Dalších šest měsíců bude pro nás i pro Evropu zásadních. Opravdu procházíme turbulentními časy, obdobím nevídané krize a změny. O to větší příležitost pohnout s prioritami, které jako ČR i Evropa máme.

Proto jsem se dnes sešel s lídry evropských místních a regionálních orgánů v Bruselu. Evropský výbor regionů je totiž klíčový v rozvoji území. Důležitá je politika soudružnosti, která usiluje o harmonický vývoj regionů, tak aby nevznikaly obří rozdíly a udržela se ekonomická a sociální soudružnost. To není ale jen o penězích a jejich přerozdělení. Jde o pracovní místa, kvalitu života a další klíčové oblasti, které EU pomohou čelit výzvám 21. století a zachovat si konkurenceschopnost v globálním měřítku.

Teď musíme zvládnout uprchlickou krizi způsobenou ruskou invazí na Ukrajinu. Už více než 5 milionů lidí uteklo z války zmítané země a hledají pomoc v Evropě.

My jako zástupci jednotlivých států EU musíme pomáhat našim obcím, městům a regionům, aby mohly naplno využít své nástroje a možnosti a tento příliv lidí zvládli.

Zásadní je samozřejmě i řešení energetické krize, posilování obranných kapacit EU a bezpečnost kybernetického prostoru. Výzev je před námi opravdu hodně. A Evropa je připravena jim čelit. Jsem rád, že můžu být u toho.

Díky Francii za předání štafety a hurá do práce, hurá do předsednictví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama