PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2022 18:02:00

Nejlepší úmysl, ale naprosto příšerné provedení

Nejlepší úmysl, ale naprosto příšerné provedení

Komentář na facebookovém profilu k způsobu, kterým chce Evropská komise bojovat proti zneužívání dětí

 Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. Co se děje teď, je skoro učebnicový příklad. Evropská komise se rozhodla bojovat proti sexuálnímu zneužívání dětí. To je samozřejmě skvělá myšlenka. Kdo příčetný by s takovou věcí nesouhlasil. Každý z nás by samozřejmě „udělal cokoli“, aby něco tak strašného zastavil. Noční můra nejen každého rodiče, ale každého slušného člověka.

Zásadní problém je, JAK toho chce Evropská komise docílit. Povinností poskytovatelů internetových služeb šmírovat a evidovat všechno, co řeknete v soukromých e-mailech, chatech - prostě v soukromých zprávách! Včetně koncově šifrované komunikace.

Tomuhle je třeba dát okamžitě STOP. Opět: nejlepší úmysl, ale naprosto příšerné provedení. Každý přece musí vidět, kam tohle orwellovské nařízení sklouzává. Uslyšíme opět ty samé argumenty: To vám nejde o děti? Nevinný se přece nemá čeho bát! A tak dále, a tak dále…

Doufám, že lichost takových argumentů snad ani nemusím vysvětlovat. Co chci jednoznačně říct: nenechme si pod záminkou těch nejlepších úmyslů prosadit krácení úplně základních práv na soukromí. Něco takového odmítám jako otec, občan, Pirát, vicepremiér i člen vlády.

Byla by to totiž opravdu cesta “do pekla”.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama