PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2018 13:39:00

Nevyužívejte tento mediální prostor k sebezviditelnění

Nevyužívejte tento mediální prostor k sebezviditelnění

Projev na 22. schůzi Poslanecké sněmovny 15. listopadu 2018 k návrhu zákona o platu a dalších náležitostech spojených s výkonem funkce představitelů státní moci.

Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já se omlouvám, že jsem musel využít svého přednostního práva. Na rozdíl od pana místopředsedy Sněmovny Okamury to nedělám kvůli tomu, že je toto jednání přímo přenášeno na ČT24.

Já bych chtěl reagovat pouze na zjevné lži, které tady zazněly. Toto je vládní návrh, Piráti tento návrh nepředkládali. Není to pirátský návrh. Piráti předložili pozměňovací návrh, o kterém budeme, doufám, co nevidět opět hlasovat, a to je změna výpočtu navýšení, které probíhá, a to je svázat ho s výkonem ekonomiky, tudíž na mzdy v komerčním sektoru, který politici nemůžou na rozdíl od růstu mezd ve státním sektoru zásahy napřímo ovlivňovat. Tudíž to je racionální návrh.

Takže já bych si vyprošoval, aby Piráti byli jednak, když pan Okamura, prostřednictvím pana předsedajícího, úmyslně hovoří o tom, jak tady bylo něco v minulém období, my jsme tady v minulém období neseděli. Návrh je vládní, není pirátský, je to předložený vládní návrh. My k němu máme pozměňovací návrh, pro který budeme hlasovat. Takže bych prosil, aby, i když asi nemůžu nikoho nutit, opustil tu rovinu demagogie a aby aspoň tady nám a divákům v České televizi nelhal a nevyužíval tento mediální prostor k sebezviditelnění. Děkuji. (Potlesk z řad Pirátů.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama