PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2022 6:37:00

Piráti odmítají dál zatěžovat domácnosti a rodiny

Piráti odmítají dál zatěžovat domácnosti a rodiny

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na zavedení sektorové daně

 Než dočasnou “windfall tax” jako zavedli třeba v Británii daň pro ty, kteří na krizi a válce vydělávají výjimečně velké zisky, tak zase zatížit lidi, kteří všechno zdražování odnesou nejhůře? Fakt ne.

Prostě ne. Piráti odmítají dále zatěžovat domácnosti a rodiny, které krize postihne nejvíc. Stojíme za mimořádným a dočasným zdaněním energetického sektoru, který naopak na krizi vydělává a zažívá nečekaný boom právě díky větším výdajům domácností (a firem napříč sektory), pokud na stole není jiný nástroj.

Všude se hovoří o vzajemné solidaritě v krizi. Spousta segmentů se zapojilo do řešení covidových let a války na Ukrajině. Díky. Jestliže nyní manažeři a majitelé energetických firem (a u ČEZ je to i stát) bohatnou z peněženek domácností, měli by jim jimi ovládané firmy solidárně na oplátku pomoci. Tečka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama