PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2021 17:03:00

Představujeme Stříbrný program péče o seniory

Představujeme Stříbrný program péče o seniory

Komentář na facebookovém profilu k programu péče o seniory

 Senioři se nenechají oblafnout nějakým krátkozrakým řešením nebo úplatkem. Kdo si myslí, že ano, nejedná s nimi s úctou. Naši rodiče a prarodiče nás přitom vychovali, inspirovali a dodnes k nim vzhlížíme. Zaslouží si náš respekt a naši pozornost a mají právo na důstojné a spokojené stáří.

Proto představujeme Stříbrný program. Je společným dílem Pirátů a Starostů, odborníků na seniorská témata, ale také seniorek a seniorů, což mě moc těší. A protože je péče potřeba hned na několika úrovních, má 4 části:

  • Stříbrný domov nastavuje podmínky pro dostupnější bydlení, větší soběstačnost, užší kontakt s blízkými a pohodlnější rodinnou péči.
  • Stříbrné služby předkládají vizi kvalitnější a dostupnější zdravotní péče a snazšího přístupu ke vzdělávání, kultuře a volnočasovým aktivitám.
  • Stříbrné peníze pomohou zvyšovat penze nad rámec zákonné valorizace podle vývoje ekonomiky. Zajistí taky výhodnou pozici pracujících seniorů a obnovu důchodového systému.
  • Stříbrný štít řeší ochranu starších lidí před dezinformátory, šmejdy a dalšími podvodníky.

Podařilo se nám společně vytvořit dosažitelný plán, díky kterému se budeme moci postarat, aby lidé v důchodovém věku mohli žít dlouhý a plnohodnotný život. Budoucnost země totiž patří všem. Jestli máte chvilku, budu rád, když se podíváte na celý program ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama