PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2022 14:51:00

Své znalosti může prověřit každý

Své znalosti může prověřit každý

Komentář na facebookovém profilu k testu digitální gramotnosti

 Jak jsou na tom české děti s úrovní digitální gramotnosti? Umí se dobře a bezpečně pohybovat v online prostředí? To hravou a zábavnou formou prověří celorepublikový IT Fitness Test(SK), který bude probíhat na českých základních a středních školách.

Bezplatný test digitálních dovedností cílí na připravenost žáků na další studium nebo zaměstnání. Vhodný je i pro učitele. Kreativní formou otestuje znalosti z pěti oblastí: internetu, bezpečnosti a počítačových systémů, nástrojů pro spolupráci a sociální sítě, kancelářské nástroje a řešení složitých úkolů.

Test ale není určen jen žákům a studentům. Své znalosti může prověřit opravdu každý, což dokazuje i vytvoření zvláštního testovacího rozhraní pro státní a veřejné organizace, soukromé firmy nebo vzdělávací instituce. Test tak mohou organizace využít pro interní vzdělávání zaměstnanců.

Zkuste si test ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama