PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2022 21:15:00

Turismus dostal během období covidu citelné rány, teď ho postavíme na nohy

Turismus dostal během období covidu citelné rány, teď ho postavíme na nohy

Komentář na facebookovém profilu k dotacím do cestovního ruchu

 Bez marketingových aktivit nelze udržet rozvoj cestovního ruchu! Aby regiony efektivně využily cestovní ruch a turismus, potřebují branding, marketingovou komunikaci, reklamu a digitalizaci služeb.

Jsem tedy rád, že se mi podařilo vyjednat pro dotační program Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech o 40 milionů korun více, než byl původní návrh. Pro krajské a oblastní organizace destinačního managmentu tak bude k dispozici celkem 140 milionů korun!

Podpořeny budou moci být marketingové aktivity na úrovni krajů, turistických oblastí i aktivity na nadregionální a národní úrovni. Co se týče investičních aktivit, je nově možné čerpat programovém období 2021-2027 z Integrovaného regionálního operačního programu spravovaného Ministerstvem pro místní rozvoj. Ať už jde o odpočívadla, fyzické prvky turistických tras, rekonstrukce turistických center nebo infrastrukturu pro vodní turistiku a další věci, lze nyní tohle vše pro vás podpořit dotací.

A možná je i zahraniční spolupráce! V přeshraničním programu Interreg je k dispozici 1,7 miliardy korun pro nastartování cestovního ruchu udržitelným způsobem, aby pomáhal rozvoji příhraničních regionů. Podmínkou dotací je přeshraniční dopad a vazba na místní strategie.

Turismus dostal během období Covidu citelné rány. My ho teď zase postavíme na nohy! Jednáme také o zařazení celé komponenty pro oblast cestovního ruchu do Národního plánu obnovy. Díky všem stakeholderům, kteří se na tom podílejí. Držme si palce.

Detaily najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama