PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2020 7:48:00

U Pirátů ctíme názory druhých

U Pirátů ctíme názory druhých

Piráti předložili členům analýzu spolupráce s hnutím STAN. Demokratické hlasování o možné koalici proběhne v listopadu.


Piráti členské základně předložili podrobnou analýzu zvažované předvolební spolupráce s hnutím Starostové a nezávislí (STAN). Každý z více jak tisíce členů bude moci brzy hlasovat o tom, zda si koalici přeje, či nikoliv. Strana totiž o všech zásadních věcech rozhoduje vždy demokraticky. Na prostudování i případné doplňující otázky mají členové více jak dva týdny, společné hlasování proběhne začátkem listopadu.

„Piráti se rozhodují společně, je pro nás naprosto zásadní dodržovat principy demokracie. U nás má hlas každého člena stejnou váhu. Proto budou samozřejmě o možné koalici se STAN hlasovat všichni naši členové. Chceme, aby se každý mohl rozhodnout zcela svobodně a na základě co nejpřesnějších faktů, argumentů a čísel. Proto jsme dodrželi slib a připravili podrobnou analýzu dopadů možné spolupráce se Starosty. Tu si nyní mohou všichni členové v klidu prostudovat, na cokoliv se doptat a začátkem listopadu proběhne hlasování,“ uvedl předseda Pirátů Ivan Bartoš.

„Český volební systém znevýhodňuje menší strany a pohrdá hlasy voličů, což se snažíme dlouhodobě změnit. Znamená to, že malá strana potřebuje na zisk mandátu ve Sněmovně mnohem více hlasů, než nyní například hnutí ANO. I proto o koaliční spolupráci nyní uvažujeme. V případě, že by ke spolupráci došlo, bude před námi samozřejmě velký úkol v podobě dojednání personálního obsazení kandidátek a vyřešení znění společného programu, který i když má významnou shodu, v některých oblastech se i liší. Záleží ale jen na našich členech, jak vyhodnotí možná rizika, či naopak přínosy takového spojenectví. U Pirátů ctíme názory druhých,“ dodal Bartoš.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama