PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2017 11:37:00

V kampani se opíráme především o dobrovolné dárce

V kampani se opíráme především o dobrovolné dárce

Kampaň České pirátské strany pro volby do Poslanecké sněmovny PČR je v plném proudu.

 „Nejsme jako tradiční strany, které využívají k financování státních zdrojů. Nejsme ani podnikatelský projekt, abychom vynaložené prostředky vnímali jako investici,“ říká předseda Pirátů Ivan Bartoš. Piráti se spoléhají především na dobrovolnictví, nadšení a transparentní veřejné financování.

Do kampaně k letošním volbám vloží Piráti 4,5 milionu korun, další milion už vybrali od více než tisícovky dárců. „Náš ambiciózní cíl je zisk 10 procent hlasů. I v případě polovičního čísla, tedy až překročíme hranici pro vstup do Sněmovny, budeme parlamentní stranou se zdaleka nejefektivnějším financováním v přepočtu na počet získaných hlasů. Naše investice jsou řádově nižší než u jiných stran, které si zaplatí agentury a ty pak spustí kobercové nálety, billboardy a podobně,“ dodává k tomu Bartoš.

Podpořit Pirátskou kampaň může každý, a to rozličnými způsoby. Nejjednodušší způsob je prostřednictvím transparentního účtu. Pomocí formuláře na našich stránkách můžete přispět a rozhodnout se, zda chcete Piráty podpořit v celostátních nebo komunálních volbách a konkrétních krajích anebo bez určení účelu.

Adresnější formou pro letošní volby je příspěvek projektu Pirátské plavby do Sněmovny na serveru Hithit.cz. Prostřednictvím hromadného financování zde sháníme podporu pro plavbu solární lodi po Vltavě a Labi, na jejichž městech budeme postupně představovat náš program i kandidáty. Chceme společně s vámi hovořit o problémech, návrzích i našich řešeních a snad si užijeme i trochu zábavy v pozdním létu v podobě akcí pro děti a koncertů.

Neméně důležitou formou pomoci je pro nás dobrovolnictví. Protože plánujeme další výtisk volebních novin – Pirátských listů – uvítáme každého, kdo se bude podílet na jejich distribuci. První letošní výtisk vyšel v nákladu 250 tisíc kusů. Do rozdávání listů se zapojil doslova každý Pirát, a jak říká Ivan Bartoš: „Ne každý sedí u internetu a ne všechny informace se přes sociální sítě k lidem dostanou. Máme skvělé reakce od seniorů i od lidí v regionech. Noviny stále nejsou mrtvé médium.“

Kromě distribuce se naši dobrovolníci zapojují do dalších rozličných aktivit. Je možné, že cestou do práce potkáte auto s pirátským polepem. Možná zahlédnete naši plachtu na plotu zahrádky nebo se zúčastníte akce v některém z měst, kde naši dobrovolníci aktivně působí.

Příležitostí zapojit se do Pirátské kampaně je mnoho. Stačí zvolit způsob, který je vám nejbližší. Jsme vděční i za ty nejmenší dary a jakoukoliv pomoc. Podpořte nás a pusťte nás na ně!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama