ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2017 20:28:38

Městští policisté by se měli zabývat pořádkem po ulicích, a ne buzerací

Městští policisté by se měli zabývat pořádkem po ulicích, a ne buzerací

Projev na 57. schůzi Poslanecké sněmovny dne 24. 5. 2017 k vládnímu návrhu, kterým se mění zákon o obecní policii

Děkuji. Vážené kolegyně, vážení kolegové, při minulé rozpravě myslím, že jsem se tady vaším prostřednictvím se Slávkem Svobodou shodl na tom, že ta městská policie by měla trošičku fungovat jako místní aktér sociální, bezpečnostní apod. Mně se třeba zdá, že jakmile se tam poskytne to měření, tak dochází spíš k jakési snaze vydělávat namísto fungování v těch místních službách. Moje zkušenost je taková, že městský policista v Praze na Letné je schopný mně vynadat za to, že nemám psa na vodítku, ačkoliv ten pes jde dva metry za mnou a po tu dobu, co mi nadává, si lehne a počká, ačkoliv tam není žádná značka, nic.

Zde u Sněmovny zaparkuji s pomocí státního policisty na poslední chvíli, protože běžím, a když se vrátím, tak auto odtáhne městská policie. Takže mám pocit, že je taky třeba trochu hledat cestu, aby se městští policisté zabývali pořádkem po ulicích a podobně, a ne buzerací. A já si myslím, že měření rychlosti, ne stacionárním radarem, ale prostě, když je využíváno v rukou městských policistů, slouží prostě k určitému vydělávání peněz a buzeraci. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama