PhDr. Jiří Horák, Ph.D.

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2023 14:55:38 - Radka J.

Názor

Že se Rusko snaží rozeštvávat se shodneme. Nevidím ale žádnou snahu vás politiků o to společnost u nás sjednocovat. Určitě to nejde na 100%, ale u vaší vlády mám dojem, že pohrdáte všemi, co mají jiný názor a dokonce to ženete i tak daleko, že jim ho chcete zakazovat a schováváte se za boj s dezinformacemi. Jestli se mýlím, prosím, abyste mi to nějak vyvrátil. Radka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

eva41

Odpověď

30.03.2023 10:55:12 - PhDr. Jiří Horák, Ph.D.
Vážení paní Radko,

hlavní problém vidím v nedostatečné komunikaci naší vlády, kdy by dokázala patřičně a srozumitelně vysvětlovat své kroky a rozhodnutí. Rozhodně ale nesouhlasím s názorem, že bychom jako vládní koalice pohrdali občany, kteří mají jiný názor. Opravdu si to nemyslím. Já osobně jsem starostou menší obce a zakládám si na to, že dennodenně diskutuji s občany s jinými názory, než které sám zastávám. Pokud jde o tzv. dezinformační zákon, tak je vůbec otázkou, zda vznikne. Od začátku ho doprovází kontroverze a byť osobně souhlasím, že s cílenými dezinformacemi je třeba bojovat, protože úmyslné šíření zjevných nepravd a lží, které mohou mít vážné následky, považuji za velmi nebezpečné, tak si nejsem jistý, že tento zákon by byl nyní vzhledem ke své kontroverzi ku prospěchu věci. Již současná legislativa umožňuje bojovat se zjevnými a cílenými dezinformacemi, ale za zásadní nástroj boje proti nim považuji vzdělávání.