PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2020 20:33:00

Hasiči budou pomáhat především seniorům a lidem s omezenými možnostmi pohybu

Hasiči budou pomáhat především seniorům a lidem s omezenými možnostmi pohybu

Hejtman aktivoval dobrovolné hasiče, aby pomáhali lidem ve svých obcích.

Aktuální šíření koronaviru v Česku znemožňuje normální život pro řadu lidí, především seniorů. Hejtman Jiří Štěpán proto požádal dobrovolné hasiče Královéhradeckého kraje, aby v obcích jejich působnosti aktivně pomáhali lidem kolem sebe.

„Se starostou krajského sdružení dobrovolných hasičů Jiřím Orsákem jsem se domluvil, že vydá pokyn všem našim dobrovolným hasičům, aby začali ve svých obcích aktivně pomáhat lidem, kteří to potřebují nejvíce. Tedy především seniorům a lidem s omezenými možnostmi pohybu. Je potřeba v tuto chvíli jednat rychle a pomoci jim zajistit léky – jelikož řada z nich neovládá mobilní telefon tak, aby jim mohl praktický lékař vydat e-recept, nejdříve proto musí dojít pro recept do ordinace a poté do lékárny. Z důvodu strachu nebo dalších faktorů ale raději budou chtít zůstat v bezpečí domova, a právě jim budou dobrovolní hasiči nápomocni. Zároveň s tím budou rozvážet nejzákladnější potraviny a další potřeby pro domácnost. Všechno ovšem záleží na dalších krocích vlády,“ informoval hejtman Jiří Štěpán.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama