PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2019 5:29:00

Hejtman Štěpán jednal s ministrem vnitra o potřebách průmyslové zóny

Hejtman Štěpán jednal s ministrem vnitra o potřebách průmyslové zóny

Na slavnostní otevření hasičského polygonu dorazil do Velkého Poříčí také ministr vnitra a místopředseda vlády Jan Hamáček. Hejtman Jiří Štěpán s ním jednal především o aktuální situaci a potřebách v průmyslové zóně na Rychnovsku.

V současnosti je počet zaměstnanců v průmyslové zóně Solnice-Kvasiny nejvyšší za celé monitorovací období. Jedná se o téměř 12 300 osob, z nichž více než třetinu tvoří cizinci. Nejvíce narostl počet pracovníků z Ukrajiny, ale nadále jednoznačně převažují zaměstnanci z Polska.

„Bezpečnostní situace se díky společné snaze obcí a kraje výrazně zlepšila. Je ale potřeba dotáhnout do konce rozjeté nebo připravené projekty. Ministra vnitra jsem proto požádal o navýšení finančních prostředků na plánované investice města Solnice a obce Kvasiny v oblasti bezpečnosti, a především o otevření druhého kola Programu podpory bezpečnosti,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán s tím, že další podporu bezpečnosti na Rychnovsku ministr vnitra přislíbil.

Jedná se o vybudování kamerových systémů, rekonstrukce veřejných osvětlení a zřízení osvětlení na cyklostezce Ještětice – Solnice – Lipovka. K navýšení potřebných prostředků došlo kvůli technickým změnám v projektových dokumentacích nebo rozšíření původních záměrů. Některé již podané žádosti proto byly staženy a s aktualizovanými projekty se nyní čeká na otevření druhého kola příjmu žádostí.

„Ministra vnitra jsem zároveň pozval na návštěvu Rychnovska, kde se bude moci přesvědčit o účelnosti všech připravovaným nebo již zahájených projektů a seznámit se s podrobnostmi přímo od jednotlivých starostů. Mé pozvání přijal,“ uzavřel hejtman Štěpán.

Do průmyslové zóny Solnice-Kvasiny aktuálně dojíždí za prací přes 12 tisíc lidí. Z toho téměř 9 tisíc zaměstnává automobilka Škoda Auto, a. s. Ta zde ročně vyrobí více jak 300 tisíc automobilů, což je třetina celkové produkce celé společnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama