PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2020 16:47:00

Kraj nakoupil 80 tisíc litrů dezinfekce Anti-COVID

Kraj nakoupil 80 tisíc litrů dezinfekce Anti-COVID

Královéhradecký kraj na základě nabídky ministerstva průmyslu a obchodu objednal 80 tisíc litrů dezinfekce Anti-COVID. Dodá ji společnost Čepro.

 Dnes kraj začal dezinfekci distribuovat mezi obce s rozšířenou působností, školy, nemocnice i zařízení poskytující sociální služby.

„Ve středu 25. března jsme obdrželi první dodávku 18 tisíc z celkem 80 tisíc objednaných litrů dezinfekce. Děkuji krajskému hasičskému záchrannému sboru, který nám pomáhá zásilky dočasně uskladnit a dále distribuovat mezi obce, nemocnice, školy a další subjekty,“ řekl hejtman Jiří Štěpán s tím, že další část dodávky dezinfekce kraj očekává v pátek 27. března.

Za jeden litr dezinfekce kraj zaplatí 47 korun včetně DPH. Objem 80 tisíc litrů společnost Čepro dodá v 16 tisících pětilitrových kanystrech.

Královéhradecký kraj již přerozdělil 58 tisíc respirátorů a 164 tisíc ústenek ze státní dodávky. Vedle toho kraj zajistil z vlastních zdrojů 140 tisíc kusů ústenek, které rozdělil mezi své nemocnice, obce s rozšířenou působností, ale i praktické a zubní lékaře.

V současnosti kraj připravuje další nákup ústenek. „Jednáme se společností Medilab z Českého Meziříčí o další dodávce 150 tisíc kusů ústenek. Nákup bychom mohli uskutečnit v příštím týdnu,“ dodal hejtman Jiří Štěpán. Podle něj kraj stále jedná o nákupu 200 tisíců respirátorů z Číny. Před časem se stejný objem pokoušel zajistit z USA. Kvůli zákazu vývozu se ale tento obchod neuskutečnil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama