PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2020 10:23:00

Královéhradecký kraj dodal 139 malým prodejnám ochranné prostředky

Královéhradecký kraj dodal 139 malým prodejnám ochranné prostředky

Královéhradecký kraj dodal dezinfekci, ústenky a ochranné rukavice 139 malým prodejnám, které sdružuje Asociace českého tradičního obchodu. Vedle dotací pro venkovské prodejny tak tímto kraj pomáhá v dostupnosti občanské vybavenosti v menších obcích.

„Vedle lékařů, sester a všech, kteří v současné době bojují s šířením koronaviru, jsou v první linii také prodavači, prodavačky a další zaměstnanci obchodů, díky kterým je život alespoň z části takový, jako před vypuknutím pandemie. Je důležité, aby i oni měli dostatek ochranných prostředků a chránili tak sebe a všechny kolem. Za celý Královéhradecký kraj jim děkuji za jejich obětavost,“ sdělil hejtman Jiří Štěpán.

Celkem Královéhradecký kraj prodejnám předal 10 tisíc roušek, 2 tisíce rukavic a 25 litrů dezinfekce.

„Jsme moc vděčni Královéhradeckému kraji a hejtmanovi Jiřímu Štěpánovi za tuto formu pomoci. Především menší prodejny, které nenakupují zboží v tak velkých objemech, totiž mají velký problém dostat se k ochranným pomůckám a dezinfekcím. A když už se k nim dostanou, pak jsou jejich ceny většinou přemrštěné,” řekl Pavel Březina, předseda Asociace českého tradičního obchodu, která sdružuje na sedm tisíc prodejen se zhruba 30 tisíci zaměstnanci.

Královéhradecký kraj podporuje venkovské prodejny dlouhodobě. V rámci dotačního programu na podporu provozu venkovských prodejen, který vyhlásil už v roce 2018, letos kraj rozdělil mezi 76 prodejen 3,2 milionu korun.

Asociace českého tradičního obchodu je historicky první a největší konsolidovaný subjekt, který sdružuje české maloobchodníky z oblasti malého a středního podnikání. V současnosti má asociace 19 členů z řad českých maloobchodních sítí i českých výrobců potravin. Reprezentuje na sedm tisíc prodejen s 30 tisíci zaměstnanci. Hlavním posláním asociace je hájit zájmy svých členů, přispívat k vytvoření rovného a spravedlivého konkurenčního prostředí a chránit české nezávislé prodejny před negativními vlivy trhu či legislativy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama