PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2020 18:19:00

Královéhradecký kraj se připravuje na případné další šíření nákazy

Královéhradecký kraj se připravuje na případné další šíření nákazy

Vyjádření hejtmana Jiřího Štěpána k jednání vlády s hejtmany k problematice koronaviru

 „V ČR je aktuálně 12 nakažených koronavirem. Královéhradecký se na případné další šíření nákazy připravuje. Naše nemocnice omezily návštěvy a spustily provoz kontaktních míst pro pacienty, kteří poruší základní pravidlo a vydají se lékaře kontaktovat osobně.

Důležité je, aby lidé věděli, že pro tyto účely slouží infolinky, které jsme zřídili v našich nemocnicích a jsou uvedeny na webových stránkách (v případě nouze dokonce linka 112). Zdravotnická záchranná služba vysílá podle potřeby speciální sanitní vůz vybavený pro odběry vzorků potenciálně nakaženého koronavirem přímo v domácím prostředí. Tímto způsobem se může zcela zásadně předejít možnému šíření nákazy na osoby, se kterými by nakažený přišel po cestě do kontaktu.

V rámci minimalizace rizika šíření nákazy koronavirem také žádáme občany, kteří se vracejí z jarních prázdnin, a to bez ohledu na to, kde je trávili, aby se chovali zodpovědně a případné zdravotní potíže ihned telefonicky konzultovali se svým lékařem či krajskou hygienickou stanicí.

Soudě dle výše uvedeného je Královéhradecký kraj připraven zareagovat na případný výskyt nákazy na jeho území. Nejpodstatnější, co teď můžeme dělat, je dodržovat hygienické návyky (především si řádně mýt ruce) a nepodceňovat prevenci. Připravili jsme proto informační leták, který distribuujeme napříč regionem. Najdete ho i elektronicky na webu kraje: bitly.com/infokoronavirus.

S čím je ale problém, jsou respirátory, kterých je v celé republice zoufale málo. V Královéhradeckém kraji jsou zhruba tři stovky praktických lékařů, z nichž někteří se na nás obrací s otázkou nákupu respirátorů.

Proto se obrátím společně s hejtmany dalších krajů na vládu. Je nutné, aby se stát postaral o všechny praktické lékaře, kteří budou v případě epidemie v první linii při kontaktu s nakaženými. V tomto by měl být činný právě stát a na to budu dnes apelovat,“ řekl hejtman Jiří Štěpán.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama