PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2020 17:21:00

Lidé by měli cestovat jen v nezbytných případech

Lidé by měli cestovat jen v nezbytných případech

Ministr vnitra Jan Hamáček v pátek uvedl, že by se lidé cestující z místa svého trvalého bydliště měli vyvarovat kontaktu s dalšími lidmi.

Někteří z nich totiž nedodržují karanténní opatření a na venkově vyrážejí mezi tamní obyvatele. Hejtman Jiří Štěpán vyzývá občany ke zvážení nezbytných cest na chaty a do přírody.

„Vyzývám všechny občany, aby o víkendu zvážili cesty na chalupy či za rekreací do přírody a raději zůstali doma. Cesty, které se netýkají návštěvy rodiny, nákupů potravin a nutných návštěv lékaře, jsou v rozporu se státním zákazem volného pohybu osob. Pokud budou tyto cesty nezbytné, prosím, vyvarujte se kontaktu s dalšími lidmi, a především, dodržujte zakrytí dýchacích cest,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Další zpřísnění se týká takzvaných pendlerů dojíždějících za prací do zahraničí. Od sobotní půlnoci budou přes hranice smět přejíždět pouze pendleři s platným razítkem. To jim bude při průjezdu dávat policie. Podle ministra vnitra se tím omezí počet lidí, kteří hranice překračují. Cestují totiž přes ně i lidé, kteří v zahraničí nepracují a potvrzení mají například zfalšované.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama