PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2019 11:04:00

Podpora sportu vede k lepšímu zdravotnímu stavu a kvalitnímu životu

Podpora sportu vede k lepšímu zdravotnímu stavu a kvalitnímu životu

Hejtman kraje Jiří Štěpán a předseda Všesportovního kolegia Královéhradeckého kraje Jiří Pekař podepsali memorandum, které se zaměřuje na spolupráci v oblasti rozvoje sportu a jeho podmínek v kraji a na zlepšení úrovně pohybových aktivit obyvatel.

 „Chceme společně zlepšovat podmínky pro rozvoj tělovýchovy v našem kraji, pravidelně podporovat sportovní organizace a tělovýchovné spolky na všech úrovních i jejich významné akce a aktivity. Jednotliví sportovci významně reprezentují náš kraj, ale celková podpora sportu vede k lepšímu zdravotnímu stavu a kvalitnímu životu každého občana,“ okomentoval uzavření memoranda hejtman Jiří Štěpán.

Kraj oproti loňskému roku navýšil finanční prostředky do krajských dotačních programů o více než 4 miliony korun. Celková částka vyčleněná pro 2019 do oblasti sportu je více než 14,5 milionů korun.

„Podpis memoranda je pomyslnou startovací čarou pro systémovou podporu sportu. Díky vzájemným diskuzím se nám ve finále podařilo dospět až k uzavření tohoto důležitého dokumentu. Chceme dále celkovou finanční podporu sportu postupně navyšovat. Mimo jiné nyní finalizujeme novou možnost podpory pro rekonstrukci a stavbu sportovišť,“ doplnila náměstkyně Martina Berdychová, která má ve své gesci právě tělovýchovu a sport.

Dokument shrnuje principy spolupráce v jednotlivých oblastech a pravidelnou podporu významných sportovních akcí a aktivit. Pro Všesportovní kolegium, které sdružuje a zastupuje sportovní organizace s celokrajskou působností, je to důležitý dokument, který nastavuje podmínky podpory a spolupráce mezi krajem a kolegiem.

„Memorandum o spolupráci má prohlubovat vzájemný dialog o spolupráci týkající se sportovního prostředí v celém kraji. Den, kdy krajské zastupitelstvo schválilo tento významný dokument, se zapíše zlatým písmem do novodobé historie královéhradeckého sportu,“ řekl při podpisu memoranda předseda Všesportovního kolegia Jiří Pekař.

Mezi organizace a spolky sdružené ve Všesportovním kolegiu patří Královéhradecká krajská organizace České unie sportu, Královéhradecká krajská asociace Sport pro všechny, Česká obec sokolská, tělovýchovná organizace Orel, Centrum zdravotně postižených sportovců, Sdružení sportovních svazů České republiky, Klub Českých turistů, Český střelecký svaz, Asociace školních sportovních klubů, Autoklub České republiky, Český svaz kin-ballu a Asociace TJSK.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama