PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2019 11:49:00

Rychnovská průmyslovka patří mezi nejlépe vybavené školy

Rychnovská průmyslovka patří mezi nejlépe vybavené školy

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola v Rychnově nad Kněžnou získala nejmodernější technické vybavení v učebně pro výuku elektro oborů a diagnostiky motorových vozidel.

Královéhradecký kraj zde dokončil projekt za více než 14 milionů korun, který tak zkvalitní vzdělávání v technických a řemeslných oborech.

„Otevřeli jsme laboratoř pro výuku elektro oborů. Je to úplně něco nového – nový software, nový způsob vzdělávání. Rychnovská průmyslovka se tak stala top školou v rámci celé České republiky a  připravuje se na nové výzvy společnosti, jako je třeba elektromobilita,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová a dodává, že škola kromě inovací ve vzdělávání také nabízí nový tříletý učební obor operátor logistiky, který je u zaměstnavatelů velmi žádaný.

„Novým vybavením odborných učeben například měřicími přístroji, kartami a panely pro automobilní techniku, simulačními panely systémů řízení spalovacích motorů a dalším doplňkovým vybavením za více jak 14 milionů korun kraj podporuje zájem o technické a řemeslné obory mezi žáky. Součástí projektu byly i drobné stavební úpravy a zajištění rychlého a bezpečného připojení žáků na internet v  budově školy, “ doplňuje radní Václav Řehoř zodpovědný za krajské investice.

V rychnovské průmyslovce vzniklo osm nových pracovišť, která budou sloužit žákům oborů autotronik, mechanik opravář motorových vozidel, autoelektrikář, automobilová diagnostika a servis. V průběhu výuky může pořízené vybavení v jedné chvíli využívat až osm žáků a jeden pedagog.

„Elekromobily nabývají na důležitosti, a proto jsem rád, že rychnovská průmyslovka získala toto špičkové vybavení a díky němu může reagovat na nejmodernější trendy automobilového průmyslu. Absolventi školy určitě budou skvělými a žádanými odborníky u všech zaměstnavatelů,“ konstatuje hejtman Jiří Štěpán.

Modernizace školy je spolufinancovaná z Integrovaného regionálního operačního programu. Projekt začal v roce 2016 a plánovaný termín ukončení koncem roku 2018 dodavatel dodržel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama