PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2010 19:02:00

Ať veřejnost vidí, jak se po volbách může vládnout

Ať veřejnost vidí, jak se po volbách může vládnout

Řeč na 75. schůzi PSP ČR, 9.3.2010

Děkuji. Já jsem chtěl jenom říci, na margo vystoupení pana Kalouska, že si také myslím, že to byla velice poučná debata, kterou jsme tady absolvovali o tom dodanění zaměstnaneckých výhod. Protože na mě udělalo velký dojem to, jak si pan Kalousek představuje vládnutí v této zemi. Protože bylo zajímavé, jak nám vysvětlil, jak to všechno tehdy myslel, když to do toho návrhu původně dostával. A mně je samozřejmě líto, že nám to tehdy včas neřekl o co mu jde a jak chce zjednat spravedlnost. (Projevy podpory zleva, poslanec Škromach tleská.) Takže mi připadá, že toto je pro veřejnost nesmírně cenné, tady má možnost vidět, jak se v této zemi může také po volbách vládnout. Někdo prostě bude takto dávat do zákonů své představy o tom, komu něco vzít a komu něco přidat, ale těm lidem to řekne - ten se to dozví až později, až to pravděpodobně na něj dopadne. Takto pokradmu, potajmu vládnout, to snad nemá s demokracií nic společného.

Ještě jedna věc mě teď zaujala více. Pan poslanec Kalousek řekl, že ono je to jedno, jestli je to deset milionů nebo stovky milionů, protože to se stejně pozná až potom. Rozumíte? Takže ono se to zavede a ono se pozná, jak to na ty lidi dolehne, jestli je to bude stát desítky nebo stovky, pak uvidíme, jestli to přežijí nebo ne. Toto je přesné předvedení toho, co čeká tuto společnost, pokud pan Kalousek bude rozhodovat o státním rozpočtu, financích a benefitech. (Projevy souhlasu, potlesk zleva.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama