PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2010 17:22:00

Chceme pět kontrolních výborů a vedení sněmovny

Chceme pět kontrolních výborů a vedení sněmovny

ČSSD bude nadále prosazova systém poměrného zastoupení.

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek zmiňuje výbory v Poslanecké sněmovně, o které by měla sociální demokracie zájem pro to, aby mohla opozice správně vykonávat kontrolní funkci. Poukazuje však na systém poměrného zastoupení, který bude sociální demokracie nadále prosazovat.

"Sociální demokracie znovu uplatňuje systém poměrného zastoupení. To znamená, že bychom měli mít zhruba pět výborů ve sněmovně a nárok na místo ve vedení sněmovny. Pokud bych měl vyjmenovat výbory, o které máme zájem, tak by to byl například výbor kontrolní, kontrola činnosti služeb a odposlechy, některý z hospodářských či rozpočtových výborů, jeden z výborů sociálních či zdravotnických a měl by to být také výbor zahraniční. Strategicky významné výbory jsou jasné a věřím, že v nich dostaneme důstojné zastoupení právě proto, abychom mohli v těch zásadních věcech v Parlamentu vytvářet kontrolu vlády," říká místopředseda Lubomír Zaorálek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama