PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2011 13:40:44

Dozvíme se, jak to bylo s „trafikou“ pro Fejka?

Dozvíme se, jak to bylo s „trafikou“ pro Fejka?

Vláda P. Nečase by měla konečně vysvětlit okolnosti vzniku „trafiky“ pro Petra Fejka.

České dráhy v těchto dnech podle médií zcela zrušily pozici ombudsmana, vymazaly související internetové stránky a s další „ombudsmanovskou“ pozicí nadále nepočítají. Vedení Českých drah tak otevřeně přiznalo to, na co ČSSD upozorňovala od začátku – uměle vytvořená pozice ombudsmana Českých drah s platem údajně přesahujícím čtvrt milionu korun měsíčně bez blíže specifikované náplně práce byla lukrativní trafikou pro oblíbence tehdejšího ministra dopravy Víta Bárty, bývalého ředitele pražské ZOO Petra Fejka. Po nuceném Fejkově odchodu a přesto, že ještě před několika měsíci nás generální ředitel ČD Petr Žaluda ujišťoval, že pozice ombudsmana je pro cestující nesmírně důležitá a přínosná, nyní zcela obrátil a po dalším ombudsmanovi ani vidu, ani slechu. Čeká se snad na toho správného „trafikanta“?

Jsem přesvědčen, že v tomto případě je nepřípustné, aby se místo ombudsmana pouze zrušilo a bylo ticho po pěšině a všichni se tvářili, že se vlastně nic nestalo. ČSSD v této věci očekává detailní zprávu od vlády P.Nečase o tom, jak je možné, že se v době, kdy vláda snižuje státním zaměstnancům platy, redukuje peníze pro rodiny s dětmi a důchodce a zvyšuje DPH, pro vyvolené vytváří ve státním sektoru takto výnosné trafiky s několikasettisícovými platy.  

Vláda P.Nečase nám dluží odpovědi na to, kdo o vytvoření této evidentní trafiky skutečně rozhodl, na jakém základě byl panu Fejkovi stanoven plat a především – jaká byla jeho pracovní náplň i skutečně odvedená práce. Pokud bylo místo ombudsmana vytvořeno opravdu faktickým šéfem nejmenší vládní strany Věci veřejné Vítem Bártou, pak je na místě se ptát, zda tím „superguru“ české politiky nesledoval i něco jiného, než jen zlepšení stavu českých vlaků? Zda si takto mediálně oblíbeného Petra Fejka například nekupoval pro další politické účely VV?

Vláda P.Nečase ovšem v tradici všechny své kauzy zamést pod koberec pokračuje v povážlivém mlčení i zde a odpovědi na tyto otázky veřejnosti i opozici stále dluží. Jde o další signál toho, že vláda P.Nečase měří dvojím metrem - svou „rozpočtově odpovědnou“ politikou poškozuje většinu našich občanů, zatímco pro své vyvolené neváhá pustit státnímu rozpočtu žilou.

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama