PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2010 18:08:41

Kampaň Janáčkové je skandální

Kampaň Janáčkové je skandální

Výzva Petru Nečasovi, aby jednoznačně odvolal svou podporu Lianě Janáčkové

Premiér Petr Nečas před několika dny veřejně vyzval členy a voliče ODS, aby v druhém kole senátních voleb v Ostravě podpořili kandidátku Lianu Janáčkovou, která se postaví kandidátovi za ČSSD Antonímu Maštalířovi. Nebylo by na tom nic divného, kdyby paní Janáčková nevzbuzovala v široké veřejnosti mnoho negativních otázek.

Ke svým dřívějším nevybíravým výrokům na adresu Romů v lokalitě Bedřiška přišla nyní, několik dní před volbami, ale především v době, kdy celý národ sleduje vyvrcholení procesu s tzv. žháři z Vítkova, s kontroverzní kampaní. Na jejím předvolebním letáku totiž stojí: "I nadále budu říkat, co si myslím". Opět by na tom nebylo nic divného, kdyby k tomuto letáku provokativně nepřipojila zápalky. Bůh ví, co tím paní Janáčková myslela, avšak v ohledu na její výroky to osobně považuji za skandální. Ostatně, nejsem sám. Tuto formu kampaně již odsoudilo například i občanské sdružení Romea.

Pan premiér Nečas dnes na vládní tiskové konferenci na dotaz novinářů, zda nehodlá ve světle těchto událostí přehodnotit svá slova o podpoře paní Janáčkové, odpověděl velmi nejednoznačně. Považuje tento krok sice za neakceptovatelný, dále se k tomu však odmítl vyjádřit.

Jménem sociální demokracie tedy premiéra Petra Nečase vyzývám, aby jednoznačně odvolal svou podporu kandidátce Lianě Janáčkové. Nechci, aby podpořil kandidáta ČSSD, to od něj ostatně nelze čekat, ale měl by se k celé věci postavit jako chlap a uznat, že udělal chybu. Jinak jej budeme muset pokládat za člověka, který s paní Janáčkovou sdílí podobné názory. V tom případě je ale jako premiér neakceptovatelný.

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama