PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2010 17:42:00

Ke kauze bývalých bytů OKD

Ke kauze bývalých bytů OKD

Nabyvatel bytů OKD neplní podmínky privatizační smlouvy.

Místopředseda sociální demokracie Lubomír Zaorálek mluvil na tiskové konferenci o probíhajícím soudním řízení s finančníkem Bakalou. Podle něj začíná kauza bývalých bytů OKD podobná prodělečnému projektu karty Opencard.

U soudu Zdeněk Bakala prohlásil, že nikdy nic nikomu neslíbil a že se jedná o účelovou dezinterpretaci. Bakala také přiznal, že není většinovým vlastníkem společnosti RPG Real Estate, ale jen pouhým menšinovým a nemůže tedy sám o věcech souvisejících s vlastnictvím bytů rozhodovat. Nabízí se otázka, jak může tento člověk splnit podmínky, ke kterým se zavázal v době přebírání bytů OKD, pokud nemůže o ničem rozhodovat. Zároveň se je nutné ptát, kdo je tím partnerem s většinovým podílem. Řešením pro celý případ je předání tohoto sporu k posouzení Evropské komisi, které je to možné předat v případě, že nabyvatel neplní původní podmínky a je deklarována podpora ze strany obyvatel. Pokud Evropská komise kladně rozhodne, může stát na tomto základě od původních smluv odstoupit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama