PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2010 15:18:50

Korupce na Ministerstvu obrany

Korupce na Ministerstvu obrany

Vyzýváme policii, aby vyslechla M. Topolánka a V. Parkanovou

ČSSD se vší důrazností dále požaduje prošetření korupce na ministerstvu obrany v souvislosti se skandálními výroky Mirka Topolánka při přednášce členům Americké obchodní komory, kdy prohlásil, že „na ministerstvu obrany byly za jeho vlády všechny zakázky tzv. cinklé.“

Sociální demokracie vyzývá orgány činné v trestním řízení, aby bez jakýchkoli průtahů vyslechly Mirka Topolánka a Vlastu Parkanovou ve věci korupčních praktik v tomto rezortu. Požadujeme, aby se pečlivě prošetřily všechny zakázky, které byly uzavřeny na Ministerstvu obrany ČR v období Topolánkovy vlády a aby hlavní pozornost byla věnována zakázkám uzavřeným bez výběrového řízení.

Topolánek ve své přednášce vysvětloval, že jeho možnosti jako premiéra zamezit korupci, byly omezené a rok a půl neúspěšně tlačil na ministryni obrany Parkanovou, aby korupci zabránila. Připomínáme, že například v letech 2007 až 2008 ministerstvo nakoupilo bez výběrového řízení sortiment za 6 miliard korun.

Všechny tyto zakázky budí podezření korupčního jednání a to ČSSD nehodlá tolerovat a požaduje jejich důsledné vyšetření.

Lubomír Zaorálek
místopředseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama