PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2011 15:48:48

Ministr Pospíšil nejeví snahu o očištění vrchního státního zastupitelství

Ministr Pospíšil nejeví snahu o očištění vrchního státního zastupitelství

Pokud není ministr Pospíšil schopen pomoci nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi, který se pokouší učinit z vrchního státního „zametačství“ opět funkční orgán právního státu, měl by ze své funkce odejít.

Pokud je totiž ministr Pospíšil závislý na kmotrech, jako je pan Jurečka, nemá dle mého názoru své funkci co pohledávat.

Ukazuje se, bohužel, že již nemá smysl zvedat jednotlivé kauzy, ukazovat na jednotlivá selhání, a to ať už ministra Vondry, Martina Bartáka, Jaroslava Kopřivy, Michala Babáka, či Pavla Drobila, protože zde byl vyvinut funkční systém zametání kauz, který brání vyšetření jakéhokoli politicky závažného případu.

V zemi, kde je paralyzováno jak státní zastupitelství, tak policie, není možné jakékoli vyšetřování. Ministr Pospíšil se v současné době chová stejně, jako za dob Renáty Vesecké a Jiřího Čunka, jen s tím rozdílem, že zde máme mnohem propracovanější systém. To, čeho jsme svědky, je horší než jakýkoli jednotlivý případ korupce či zpronevěry.

Obávám se, že Jiří Pospíšil již dávno není na straně nejvyššího státního zástupce Zemana a jeho snahy o očistu státního zastupitelství. Mnohem pravděpodobnější je, že se nachází na straně „kmotrů“, které si dokonce na schůzky s panem Zemanem vodí.

Pokud zde nebude existovat skutečně nezávislé státní zastupitelství a nezávislá policie, pokud zde neexistuje rovnost před zákonem, nelze říkat, že žijeme v právním státě. Jestliže s tím ministr Pospíšil není schopen nic udělat, měl by urychleně odejít ze své funkce. Sociální demokracie proto hodlá využít všechny prostředky, aby toto téma bylo projednáváno v Poslanecké sněmovně.

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama