PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2020 17:25:00

Nedokážeme se smířit s reformou, jež nahraje vysoko příjmovým skupinám

Nedokážeme se smířit s reformou, jež nahraje vysoko příjmovým skupinám

Komentář na facebookovém profilu k daňovému balíčku


I v době krize je dle ČSSD důležité vytvářet deficit tak, aby se to, nač si půjčujeme, opravdu použilo k nakopnutí ekonomiky a pro pomoc nejpostiženějším skupinám. Lze prokázat, že nejvíce jsou zasaženy nízko a středně příjmové skupiny. Nedokážeme se proto smířit s reformou, jež nahraje vysoko příjmovým skupinám. Stále jsem si kladl otázky: jak snížení daní pomůže nejbohatším, jaký má ekonomický smysl přidat lidem s příjmy nad sto tisíc korun měsíčně dalších 60 tisíc, když udeřila krize? Nyní jsme uprostřed bitvy. ANO a ODS prohlasovaly něco, co ani neprodiskutovaly se všemi svými hejtmany a starosty.

Svého času jsem říkal, že bychom do vlády s ANO neměli jít, protože jsme měli nedobrou společnou historii. Těžko jsem se s tím smiřoval. Pak, po dvou letech, kdy jsem nebyl ve vládě, jsem byl požádán, abych pomohl. Nechci se chovat jako blázen a idiot. Kdyby byly normální časy a fungovala ekonomika, řekli bychom, že se porušily principy, které jsou pro nás zásadní, tak je to důvod k rozchodu. Dnes však není běžná doba. Nedovedu si představit, že kopneme do dveří a odejdeme z vlády. Země je ve stavu, který dlouho nepamatuje. Asi to možná každý nepochopí, ale přišlo by mi to zbrklé a dětinské nyní odejít. Naše role je plnit to, co je v krizích nejdůležitější. Pomoci těm, kdo jsou nejvíce zasaženi.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama