PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2010 15:20:00

Nemocné musíme podpořit, ne je obírat

Nemocné musíme podpořit, ne je obírat

Nemocní si ze strachu z nižší výplaty raději berou dovolenou.

Během besedy, kterou lídr moravskoslezské kandidátky ČSSD Lubomír Zaorálek absolvoval s občany Ostravy, byl upozorněn na jeden z důsledků neexistence proplácení nemocenské v prvních třech dnech nemoci.

„V ostravských podnicích to často funguje tak, že nemocní si ze strachu z nižší výplaty berou dovolenou a vyhýbají se nemocenské, protože je neplacená. Záhy mají vyčerpanou dovolenou a k „normální" dovolené se vůbec nedostanou," řekl. „Nemocný člověk by potřeboval určitou formu podpory. Místo toho nastupuje systém, který se ho snaží omezit a od nemoci „odradit". Netrestá ty, kteří si trest zaslouží, nevede k efektivitě a lidé ho vnímají jako nespravedlivý," uvedl Lubomír Zaorálek klíčový argument pro návrat proplácení i prvních tří dnů nemocenské, jak to navrhuje ČSSD.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama