PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2022 18:02:00

Obnovit sílu sociální demokracie půjde

Obnovit sílu sociální demokracie půjde

Komentář na facebookovém profilu k jednání celounijní politické nadace sociálně demokratických a socialistických stran

 Uspěli jsme ve volbě nových členům vedení FEPS, celounijní politické nadace sociálně demokratických a socialistických stran. Bude mi ctí zastupovat Masarykovu demokratickou akademii a jejím jménem i politické nadace a instituty nejen z nových členských zemí EU. Obnovit sílu zdejší sociální demokracie půjde, když si sami zformulujeme další strategii naší práce a když najdeme cestu, jak si v soc. dem. hnutí napříč Evropou pomoci.

Beru také za důležité, aby v debatách se stranami a zeměmi na Balkáně, a i s Ukrajinou, až dojde na její obnovu, zněl silně hlas našich zkušeností s evropskou integrací a podpora budování silného sociálního státu, protože bez něj lidé vůbec ztrácejí důvěru ve veřejné struktury jako takové.

Rád jsem se také seznámil s kolegy z Finska, Antton Rönnholm zástupce Kalevi Sorsa -säätiö obsadil druhé volené místo, takže budeme spolupracovat a jistě se od finské soc. dem. i inspirovat. Ostatně jsme už díky společné spolupráci vydali třeba analýzu posledních finských parlamentních voleb (ZDE).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama