PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2011 20:14:00

Pod pláštěm Nečasovy vlády se korupci daří

Pod pláštěm Nečasovy vlády se korupci daří

Barták i Vondra buď vyvodí vlastní politickou odpovědnost, nebo je musí odvolat premiér.

Již celých sedm měsíců uklidňuje vláda Petra Nečase českou veřejnost v tom, že začíná boj proti korupci a korupčníkům. Slyšeli jsme slova o sekání korupčních chapadel, avšak zdá se, že pod pláštěm Nečasovy vlády se korupci spíše daří. Premiér, jako osoba zodpovědná, však neustále mlčí.

Pro ČSSD je nepřijatelné, aby náměstek ministra financí Barták pokračoval ve své záhadné „neplacené“ několikaměsíční dovolené. Jeho jméno je spojeno s celou řadou podezřelých armádních zakázek, a tak pan Barták jako bývalý ministr a náměstek musí vyvodit svou politickou odpovědnost a odejít z veřejného života.

Stejný krok by potom měl učinit stávající ministr obrany Alexandr Vondra, který evidentně manažersky pochybil při řízení českého předsednictví v Radě EU. Daňoví poplatníci zřejmě přišli o stovky milionů korun, a proto musí i stávající ministr obrany vyvodit svou politickou odpovědnost.

Pokud tak neučiní, vyzývám premiéra Nečase, aby si vzpomněl na své předvolební billboardy, kdy nám sliboval, že korupci nebude tolerovat. Pokud za tyto „nestandardní krádeže“ nevyvodí odpovědnost konkrétní politici sami, měl by to za ně udělat premiér Petr Nečas.

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama