PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2010 19:45:05

Připomněli jsme si jen zlomek z těch milionů obětí

Připomněli jsme si jen zlomek z těch milionů obětí

Dnes se v obci Chropyně konaly oslavy 65. výročí konce 2. světové války.

Oslavy začaly tradičním dálkovým během, po kterém se konal pietní akt, při kterém vystoupil hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas, který řekl, že je rád, že patří ke generaci, která nepoznala hrůzy války.

 „Je to již 65 let, ale nesmíme zapomínat a musíme si neustále připomínat ty, kteří položili na oltář svobody oběť nejvyšší,“ řekl Jaroslav Palas.

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek dodává, že osvobození Ostravska a Opavska bylo po Dukelské operaci druhou největší operací konce války a že zde zahynulo 20 tisíc lidí, z nichž známe jen 8 tisíc jmen. „Zde nejde jen o historická fakta, ale i o to, jak bylo vůbec možné ve 20. století takto pošlapat evropské hodnoty. Na této akci jsme si připomněli jen zlomek z těch milionů obětí,“ říká Lubomír Zaorálek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama