PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2010 10:07:49

Přišel Vít Bárta do politiky zbohatnout?

Přišel Vít Bárta do politiky zbohatnout?

Teď to vypadá, že Vít Bárta šel do politiky zřejmě se stejnými úmysly jako jeho předchůdce ministr Řebíček.

Ten, pokud si vzpomínám, také formálně předal svou firmu Viamont, ale ta během jeho ministrování získala na veřejných zakázkách 360 milionů korun a ministr Řebíček si po odchodu z ministerstva postavil vilu v Dubaji. Nejrůznější „přátelé“ pana Bárty nás sice v posledních dnech ujišťovali, že pan Bárta šel do politiky naprosto upřímně a o peníze mu už nejde. Nicméně nový ministr postupuje úplně stejně jako jeho předchůdce. Černí šerifové z ABL budou hlídat ČEZ - největší státem ovládanou společnost v naší zemi.

Nehorázné ale není pouze to, že se firma ABL na mnohasetmilionové zakázce bude podílet, nehorázné je také to, že firma ČEZ souhlasí s tím, že jedním ze subdodavatelů vítězné bezpečnostní agentury Securitas bude také společnost ABL, vlastněná rodinou ministra Víta Bárty.

Včera pan John vyhlásil, že máme alespoň milion očí, kterými můžeme stíhat a pátrat po střetech zájmů a korupci v této zemi. Vlastně ani není třeba moc pátrat. Miliony očí sledují korupci a střet zájmů v přímém přenosu. Nejsou náhodou pánové John a Bárta spolupracovníky na společném díle? Pan John se svými škrty v platech policistů se vlastně stará o to, aby tu bylo plno propuštěných policistů, kteří mohou zamířit přímo do firmy ABL, kde budou hlídat státem ovládanou společnost ČEZ. Před našima očima bude firma ABL přebírat starosti policie. Před našima očima bude probíhat privatizace bezpečnosti v České republice.

Miroslav Kalousek tady po naší zemi šíří jednu velkou nepravdu a blud. Je totiž lež, že deficit státního rozpočtu v této zemi je vytvořen tím, že jsme ty peníze, jak on říká, „prožrali“. Ve skutečnosti ty peníze mizely v předražených veřejných zakázkách na dopravní infrastrukturu, zbraně a nejrůznější nákupy za veřejné peníze. Proto by boj s korupcí a střetem zájmů měl být základem jakékoli rozpočtové odpovědnosti.

Potřebovali bychom strategii boje s korupcí ve veřejných zakázkách, ale místo toho se nám dostalo od pana Johna groteskního protikorupčního manuálu. Pan John nás vybízí k boji s údajnou každodenní korupcí, kterou máme odhalovat u lékaře, na úřadě nebo při policejní kontrole. Jakoby nevěděl, že problém korupce v naší zemi je především parazitování na veřejných penězích u veřejných zakázek.

Je možné krátit platy vojáků a zároveň odhalovat, jak se na ministerstvu obrany ve velkém kradlo? Je možné krátit platy policistů a zároveň rodinným firmám přihrávat stamiliony ve veřejných zakázkách?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama