PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2010 17:00:00

Projekty ODS zadlužily nejen Prahu

Projekty ODS zadlužily nejen Prahu

Lubomír Zaorálek pronesl o Pavlu Bémovi: „ On, jako primátor nebyl schopen postupovat s péčí rádného hospodáře a je schopen zadávat stomilionové projekty, které nesplňují základní náležitosti pro podnikání.“

Akce, které provedl Primátor Pavel Bém se svými kolegy, by měly vést k odstoupení z jejich funkcí. Jak si ODS představuje hospodaření, můžeme vidět především Praze. Podíváme-li se na hlavní projekty, na nichž byly prohospodařeny největší částky, i laikovi je jasné, jak špatně byly naplánovány a řízeny nebo jak nevýhodné smlouvy byly uzavřeny. Jmenujme především projekt OpenCard. Primátor Bém sliboval, že celkové náklady nepřekročí 300 milionů korun, podle výsledků auditu jsou jen prozatímní výdaje trojnásobné – 888 milionů. Déle projekty Cyklostezky (na předraženou cyklostezku ve Vysočanech, na které Praha přeplatila 42 mil. korun, budou navazovat další 2 km za 100 mil.), Olympiáda (70 milionů obdržela společnost Praha olympijská z pražského rozpočtu. Všechny tyto finance se rozplynuly ve fakturách za všemožné nevyužitelné studie, za propagační letáky či za billboardy), Palác Škoda (namísto odkoupení Škodova paláce za 1 miliardu korun, upsal Bém město k 20leté nájemní smlouvě, která pro město znamená náklady 4 miliardy korun. Tedy - 3 miliardová ztráta), Bezdrátová Praha (za nefungující síť v rámci projektu Bezdrátová Praha magistrát zaplatil 90 milionů korun. Až pak se zjistilo, že Praha takovouto síť provozovat ze zákona nesmí!). Dohromady ODS za tyto projekty utratila 4, 18 mld. Kč. Proti tomu můžeme jednoduše postavit návrhy ČSSD, které jsou nyní prosazovány v Poslanecké sněmovně a kvůli kterým ODS provádí jednu obstrukci za druhou a straší rozpadem státních financí. Navrácení mateřské 1,5 miliardy a proplacení prvních tří dnů nemocenské 2,0 miliardy. Jednoduchá matematika tedy říká: jen za tyto peníze, doslova vyhozené z okna nebo vytunelované, mohli mít všichni občané ČR proplácené první tři dny v nemoci a všechny rodiny s dětmi zpátky svou mateřskou.

„Musíme získávat investory, ale to se nám povede v případě, že ČR bude důvěryhodná, tzn. bez korupce. Ve sněmovně již dnes můžeme vidět, kdo chce pomoct ČR z krize a kdo ne,“ zakončil svou řeč Lubomír Zaorálek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama