PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2010 15:43:30

Řeč na 76. schůzi PSP ČR 2.3.2010

Řeč na 76. schůzi PSP ČR 2.3.2010

Vy jste přece před rokem také říkali v této Sněmovně, že není problém a že růst bude 4,7 %, a pak když byl deficit 250 miliard, tak jste nad tím - my s tím pravděpodobně nemáme nic společného.

 Dámy a pánové, kolegové, já bych vás chtěl velice poprosit, abychom zanechali tady té debaty, druhého, desátého, co kdo řekl na jaké schůzi organizačního výboru. Já bych chtěl požádat všechny poslance, zejména poslance Občanského demokratické strany, aby nám pomohli zvládnou tu situaci, která vznikla a která vyvolala určité napětí. Apeluji na vás, nechme té debaty o těch hodinách a datech, je to naprosto nesmyslné, úplně absurdní. Já vás prosím o jediné. Vezměte v úvahu, že ta situace je teď složitá. Podle zákona je to tak, že vláda navrhuje stav legislativní nouze, protože vyhodnotí situaci jako vážnou. V této chvíli věřím, že pan premiér Fischer, to říkám naprosto upřímně, když to tady předložil, tak tu situaci vyhodnocuje za vládu jako vážnou, když někdo hrozí stávkou v čase hospodářské krize, tak se nezlobte, hluboké hospodářské krize, největší za posledních 70 let, když v této zemi se hrozí stávkou, která má zablokovat dopravu ve všech hlavních městech, tak snad premiér si může dovolit tu situaci vyhodnotit jako vážnou! A jestliže jí chce zabránit, tak si myslím, že ty důvody dokážu vnímat jako docela relevantní. Vy jako poslanci ODS jste tady řadu dní obstruovali jednání Sněmovny s tím argumentem, že chcete zabránit jakémukoliv úniku prostředků ze státního rozpočtu. To byl argument, který jste tu opakovali. Tato schůze se má konat právě proto, aby se jakýmkoliv podobným škodám zabránilo. Nechci teď rozepisovat všechnu tu podobu. Já nevím, proč říkáte že ne. Ale opakuji, premiér říká, že situace je vážná, a použil toho argumentu hospodářského v čase hospodářské krize, kdy v Evropě některé země jsou zmítané stávkami a už nevědí, co bude zítra, tak chce té situaci zabránit. Nemůžete říct a jenom tak hodit hlavou a říci, že to není problém. Vy jste přece před rokem také říkali v této Sněmovně, že není problém a že růst bude 4,7 %, a pak když byl deficit 250 miliard, tak jste nad tím - my s tím pravděpodobně nemáme nic společného. Víte, nezlobte se, ale mně to připomíná chování těch hasičů, z té knihy tuším Bohumila Hrabala, kteří, když je zavolali k tomu požáru, tak nejdřív říkali, to snad ani nemělo cenu vytahovat stříkačky kvůli tomuto ohni, a pak, když se to rozhořelo, tak řekli, s tím nemáme nic společného.

Já vás prosím, abyste v této chvíli na toto vyzvání premiéra o věci, která je vážná, podpořili to jednání a tu situaci pomohli vyřešit a uklidnit!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama