PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2010 8:58:57

Schwarzenberg žije na zámku, nechápe problémy důchodců

Schwarzenberg žije na zámku, nechápe problémy důchodců

Reakce Lubomíra Zaorálka na vyjádření Karla Schwarzenberga o 13. důchodech

Negativní reakci pana Schwarzenberga na snahu ČSSD o vyplacení 13. důchodu ve výši 2400 korun chápu, protože zřejmě již dlouho žije jen na zámku a nikoli v podzámčí.

Neví proto, že polovina českých důchodců, tedy více než milion z nich, žije z důchodu pod hranicí 10 000 korun a jsou další desítky tisíc z nich, kteří musí dokonce vyžít s částkou pod 5 000 korun měsíčně.

Tato situace je mimo jiné i důsledkem vlády Mirka Topolánka a jeho ministra financí Miroslava Kalouska. V současné době jinak klíčového muže strany TOP 09 a jednoho ze spolutvůrců programu této sesterské strany ODS a budoucího partnera v případné společné vládě po květnových volbách do PSP ČR.

Je tak pochopitelné, že pan Schwarzenberg řeší program pro své voliče, tedy primárně pro jeho známé, mezi kterými se pohybuje. K problémům této kategorie lidí logicky patří například daňové úlevy na služky a platby u lékaře tak, aby rychlost a kvalitu zdravotní péče ovlivňoval obsah jejich peněženky.

Toto ale nejsou opravdové problémy 10 milionů občanů České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama