PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2011 13:18:55

V Egyptě musí být zajištěno pokračování demokratizace

V Egyptě musí být zajištěno pokračování demokratizace

Vyjádření k aktuální situaci v Egyptě.

Sociální demokracie je přesvědčena, že po týdnech masových demonstrací a stovek lidských obětí je odstoupení egyptského autoritářského vládce Husní Mubaraka pozitivním signálem pro jakýkoli demokratický proces nejen v samotném Egyptě, ale v oblasti celé severní Afriky. Sociální demokracie podporuje hodnoty, které egyptská společnost požaduje, tedy demokratizaci v oblasti politické, ekonomické i sociální; svobodu médií, shromažďování a svobodu pro občanskou společnost. Požadavek na takové nastolení změn lze vnímat jako legitimní právo každé společnosti.

Po odstoupení prezidenta Mubaraka nyní převzala vládu v Egyptě armáda. V dalších dnech je tak nutné apelovat na to, aby demokratický proces, odstartovaný rezignací prezidenta, pokračoval a po dlouhých týdnech demonstrací došlo ke konstruktivním jednáním, které povedou k uklidnění celé situace.

Lubomír Zaorálek, stínový ministr zahraničí za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama