PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2010 10:30:00

Vláda zanedbala regulaci cen

Vláda zanedbala regulaci cen

Lubomír Zaorálek ve Frýdlantu nad Ostravicí pozdravil občany Moravskoslezského kraje, se kterými hovořil o stávající politické situaci.

Kromě zdravotnictví, problematiky korupce, sociální péče a důchodů probral také opomíjenou oblast regulace cen v České republice.

Pravicová vláda naprosto zanedbala oblast regulace cen energií, elektrické energie, plynu a vody. Také pozapomněla na poplatky v bankovnictví, poplatky telekomunikačních služeb. Což znamenalo, že poplatky v ČR jsou vyšší než v západní Evropě.

„ČSSD se zavazuje vytvořit Centrální regulační úřad, který bude dbát na to, aby monopoly nezneužívaly svého postavení, a současně touto cestou sníží ceny těchto služeb. To vše by mělo být v kompetenci státu, a když tomu tak není, stane se to, co se stalo v České republice, ceny vystřelily nahoru a teď máme rekordní úroveň oproti silnějším ekonomikám v západní Evropě. To je trestuhodné. Pokud ČSSD dostane politický mandát, udělá zásadní kroky k nápravě současného stavu,“ řekl Zaorálek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama