PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2011 20:09:00

Výroky ministra Schwarzenberga jsou nehorázné

Výroky ministra Schwarzenberga jsou nehorázné

Ministr Schwarzenberg musí co nejdříve vysvětlit svá údajná slova podpory směrem ke Kaddáfímu

Bruselský EUOBSERVER dnes uveřejnil článek Leigha Phillipse, který informuje o údajné podpoře Itálie a České republiky Muammaru Kaddáfímu. V článku je citován český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, který varuje před katastrofálním vývojem ve světě, pokud Kaddáfí padne.

Schwarzenberg v tomto rozhovoru říká, že „pro nikoho nebude užitečné, abychom hlasitě intervenovali jen proto, abychom ukázali svou vlastní důležitost“. V článku se říká, že Česká republika takto varuje proti výslovné podpoře boji za lidská práva v Libyi.

Žádám ministra Karla Schwarzenberga, aby se k těmto svým údajným výrokům vyjádřil. Tak, jak byly jeho výroky citovány, jsou naprosto absurdní a nehorázné a poškozují jméno české zahraniční politiky. Zastávat se Muammara Kaddáfího je odsouzeníhodné. Kaddáfí vytvořil v Libyi nejtvrdší a nejkrutější režim ze všech států severní Afriky. Podpora Kaddáfímu znamená rezignaci na jakoukoli hodnotovou dimenzi zahraniční politiky jak České republiky, tak Evropské unie.

Lubomír Zaorálek, stínový ministr zahraničí a místopředseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama