PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2010 17:46:00

Výsměch zahraničně-politickým vztahům

Výsměch zahraničně-politickým vztahům

Vodrážka by měl sebekriticky zvážit, zda je schopen řídit sněmovní zahraniční výbor.

ČSSD považuje jmenování pana Davida Vodrážky z ODS do čela zahraničního výboru Poslanecké sněmovny  za výsměch pro zahraničně-politické vztahy naší země. Neznáme žádné výroky  ani komentáře pana Vodrážky k zahraniční politice. Není ani žádný doklad, že by se touto oblastí zabýval. Zároveň se dozvídáme, že se teprve začne doučovat anglický jazyk. Pokud je to tak, že teprve začne studovat zahraniční politiku a učit se anglicky, potom je to předseda, který není schopen plnit svou funkci a zahraniční výbor Sněmovny nebude schopen zastávat kontrolní funkci  vůči vládě a hrát důstojnou roli vůči zahraničním partnerům z ostatních zemí.

Obsazování výborů lidmi, kteří nemají odpovídající kompetenci, snižuje funkčnost a význam českého Parlamentu a také poškozuje úroveň zahraniční politiky státu i celou Českou republiku.

Pan Vodrážka bude muset totiž ve funkci předsedy zahraničního výboru Sněmovny vystupovat a reprezentovat ČR při jednání na mezinárodním poli.  

Vyzýváme proto Davida Vodrážku, aby sebekriticky zvážil, zda je schopen odpovídajícím způsobem tuto funkci zastávat.

Lubomír Zaorálek
místopředseda PSP ČR a ČSSD
stínový ministr zahraničních věcí za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama