PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.

  • TOP 09
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2022 4:38:00

Zprávy z krajské opozice

Zprávy z krajské opozice

Dnes je to týden, co v Plzeňském kraji vznikla koalice ANO, Piráti, STAN, KSČM a SPD. Nebyla podepsána koaliční smlouva (a zřejmě se k tomu asi ani nechystají), takže platí, že je to koalice těch, co pro ní hlasovali.

Nechci se už vracet k tomu, že vše bylo připravované delší dobu, důvody odchodu byly jen záminka a že záměrně nebyl využit institut smírčího řízení uvedený v té době ještě stále platné a podepsané koaliční smlouvě, přestože u některých bývalých kolegů to považuji za vražení kudly do zad.

Chci vás tady pravidelně informovat o tom, co se na kraji děje a upřímně z toho radost vůbec nemám. Během jednoho týdne od změny ohlásil odchod dlouholetý ředitel krajského úřadu a ředitel stodské nemocnice bude pravděpodobně odvolán a to jen kvůli tomu, že si kdysi dovolil odvolat manželku nového předsedy výboru pro zdravotnictví za ANO.

A přestože byla údajně hlavním motivem pro změnu na kraji situace ve zdravotnictví, odletěl nový náměstek pro zdravotnictví ihned po zastupitelstvu k moři na exotickou dovolenou, odkud online odvolával lidi z představenstev krajských nemocnic.

Je mi líto řady projektů, které se nezrealizují a děsím se některých, které se chystají.

Uvidíme brzy. Utopický projekt městských lázní namísto připraveného projektu nové budovy Západočeské galerie v Plzni bude zřejmě jeden z nich.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama