PhDr. Martin Klika, MBA, DBA

  • SOCDEM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2016 16:29:00

Ministr financí by si měl uvědomit, kdo zatrhl další těžbu na Mostecku...

Ministr financí by si měl uvědomit, kdo zatrhl další těžbu na Mostecku...

Na jednání tripartity hájil Martin Klika zájmy horníků z Mostecka.

Propuštění horníci ze severních Čech by měli dostat stejné kompenzace jako horníci z OKD. Shodli se na tom v pondělí zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů. Zájmy horníků z Mostecka hájili na tripartitě Martin Klika, krajský radní pro sociální problematiku a Gabriela Nekolová, předsedkyně HSR-ÚK. Konečné slovo by měla mít vláda, která by o kompenzacích mohla jednat 27. července. Předseda vlády Bohuslav Sobotka slíbil svým stranickým kolegům, že horníky z Mostecka podpoří už při své návštěvě Ústeckého kraje. Stejně tak mají horníci podporu všech ministrů sociální demokracie. Proti zůstává ministr financí Andrej Babiš (ANO). Jeho argument je, že stát nebude podporovat soukromou firmu.

Martin Klika: „Ministr financí by si měl uvědomit, že ne soukromá firma, ale vláda zatrhla další těžbu na Mostecku a vyvolala vlnu propouštění horníků. Že to by byli naši horníci, kteří zásobovali republiku uhlím a energií. Ministr financí Andrej Babiš si vyřizuje své účty s Pavlem Tykačem. My ale nechceme podporu pro Pavla Tykače. Chceme podporu pro naše horníky, stejné kompenzace, jako se dostalo do vlády horníkům na Ostravsku. Náš požadavek podporují zástupci vlády, zaměstnavatelů i odborů. Proč se Andrej Babiš nezdráhal podpořit zaměstnance soukromé firmy na Ostravsku, jejíž majitelé firmu vytunelovali? Proč prosazuje podporu pro svůj Agrofert například při schvalování dotací na bionaftu? Na jeho podnikání ze státní pokladny doplácí všichni, mosteckým horníkům upírá i to, co vláda poskytla zaměstnancům rozkradené firmy. Andrej Babiš si stát plete s vlastní firmou, kde si může dělat, co chce.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama