PhDr. Martin Komárek

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2015 16:05:00

Ráj pro turisty. Nejen Český

Ráj pro turisty. Nejen Český

Liberecký kraj je krajem padlých továren. Jako sloní pohřebiště lemují nedobře opravené silnice.

První padly s nuceným odchodem českých Němců (kdo chce ať tomu říká odsun, kdo chce ať vyhnání). Další vlna krachů přišla po návratu svobody. Neschopnost nových majitelů a rázová vlna skutečné konkurence zničila strojírenské podniky, textilky i velkou část bižuterie.

Jen zatrolený růžovokuk si může namlouvat, že se průmyslová sláva na Liberecko vrátí. Kde tedy hledat zdroje pro rozvoj kraje? Nemusíme hledat. Leží před námi. Jizerské hory, Lužické hory, Máchovo jezero, Český ráj, Ralsko, liberecká a jablonecká tradice, Kozákov, Frýdlantsko a mohl bych popsat dvě stránky, to jsou úžasná místa pro turisty.

Liberecký kraj by mohl být turisticky nejúspěšnějším krajem v Česku. Chybí nám často ale kvalitní služby pro turisty, podnikatelské nápady a zejména propagace. Ve srovnání s nedalekou Prahou či Šumavou není na slabé, leč na ubohé úrovni. Bohužel ani krajský úřad ani obce nejsou schopny zatím podnikání v turistickém ruchu pomoci. Spíš naopak. Brzdí je.

Martin Komárek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama