PhDr. Martin Komárek

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2015 21:26:00

Táčky kolem točny. Za komunismu se domy měnily ve skladiště hnijícího póru

Táčky kolem točny. Za komunismu se domy měnily ve skladiště hnijícího póru

Vyjádření k záležitostem kolem točny v Českém Krumlově:

TÁČKY KOLEM TOČNY. Každý rok na začátku sezóny totéž. Řež o otočné jeviště v Českém Krumlově.Památkáři slzí: "Hyzdí barokní park, vezmou nám status UNESCO.". "Nechte lidem chléb a hry", křičí milovníci divadla..

Ministr kultury Daniel Herman našel prý šalamounské řešení. Točnu o kousek posune, aby tolik nehyzdila a a aby se hrálo o sto šest. Svaté prostoto! Peníze ministr vynaloží, ale památkáři křičet nepřestanou. Proč? Nejde jim o řešení problému, ale hájí své dogma.

A jak to má být? Nechť jeviště zůstane tam, kde je. Jdeme z extrému do extrému. Za komunismu se měnily nádherné domy v garnizóny a skladiště hnijícího póru. Jak napsal špatný básník: "Z paláců jsou dnes zotavovny, pracovny našich závodů..." V devadesátých letech následoval pochopitelný obrat: chraňme všechno. Po čase si z toho část památkářů vybudovala byznys.

Dnes je načase vrátit vládu rozumu. Je báječné, že máme tolik krásných měst, hradů a zámků. Jsou tu ale pro živé, ne pro mrtvé.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama