PhDr. Mgr. Vít Šimral, Ph.D. et Ph.D.

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2020 6:37:00

Metropolitní program pro zvýšení úrovně cizích jazyků

Metropolitní program pro zvýšení úrovně cizích jazyků

Rada hl. m. Prahy schválila Metropolitní podporu středoškolské jazykové výuky 2020, která má kontinuálně nahradit současný Metropolitní program podpory středoškolské jazykové výuky.

 Tato podpora se týká středních škol zřizovaných hlavním městem Prahou v gesci odboru školství, mládeže a sportu.

„Již předchozí metropolitní program zajistil nadstandardní pojetí jazykového vzdělávání na území naší metropole, a to formou navýšení hodinové dotace výuky cizích jazyků v posledních čtyřech letech vzdělávání v oborech zakončených maturitní zkouškou. Cílem je zajištění růstu vzdělanosti a komunikačních schopností absolventů maturitních oborů tak, aby se byli schopni začlenit do konkurenčního prostředí trhu práce v České republice a i v rámci zemí Evropské unie,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství Vít Šimral.

Zajištění pokračování metropolitního programu je potřebné pro zabezpečení nastavené úrovně a kvality výuky cizích jazyků. Podpora jazykového vzdělávání na území hl. m. Prahy je zakotvena v Dlouhodobém záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy hl. m. Prahy 2020 – 2024 v bodě Komunikačních kompetencí v cizích jazycích a v opatření „Udržení, finanční posílení a další rozvoj metropolitního programu středoškolské jazykové výuky v jeho maximálním možném rozsahu a jeho případný další rozvoj podle aktuální potřeby škol“. Dlouhodobý záměr dále uvádí, že realizace metropolitního programu je stále žádanou aktivitou a z důvodu demografického nárůstu a počtu žáků na středních školách bude žádoucí v období platnosti Dlouhodobého záměru hl. m. Prahy program finančně posílit, aby výuka byla odpovídající počtu žáků na středních školách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama