PhDr. Michael Rataj, Ph.D.

  • STAN
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2023 13:46:49

Ještě k článku "A vy to prasácky zamítnete..."

Ještě k článku "A vy to prasácky zamítnete..."

Jako bývalý šéfredaktor regionálních novin a historik žurnalistiky a médií mohu objektivně posoudit kvalitu publikovaných textů, a to i v Parlamentních listech.

Poté, co jsem si přečetl článek "A vy to prasácky zamítnete...", jsem si jen potvrdil svou původní nechuť jakkoli s Parlamentními listy spolupracovat, protože tento informační web provázela a stále provází pověst nevalné žurnalistiky. Naprosto tendenční článek obsahující zjevné nepravdy a domněnky (například že jsem byl k projevu na půdě Sněmovny přinucen) jsem poctivě celý přečetl. Musím konstatovat, že kdyby autor dotyčného textu pracoval v mnou řízené redakci, dostal by na minutu "padáka". Počínaje titulkem (možná ale za to autor nemůže a tento je dílem "editora"), který se mého proslovu a myšlenek v něm vyslovených vlastně vůbec netýkal, pokračovala slátanina dalšími lapsusy a vyloženými blbostmi. Nebudu se zdržovat jejich vypisováním, musím ovšem konstatovat, že takto si objektivní žurnalistiku jako profesionál nepředstavuji a lituji čtenáře, které tento tendenční text v podstatě zmanipuloval. Proto jsem se rozhodl zde publikovat nejen video z onoho vystoupení (nechť si čtenář Parlamentních listů udělá obrázek sám), ale budu zde přidávat i další texty týkající se mého politického působení. Vlastně tak Parlamentním listům pomohu korigovat jejich žurnalistickou nekvalitu, byť by mi to mohlo být jedno, ale jako bývalému novináři mi to prostě nedá...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama