PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2014 21:34:13

Jen se ptám

Jen se ptám

Jak je to s povinnými rezervami ropných produktů?

Opravdu nechci, aby si někdo myslel, že mám něco proti panu Babišovi. Rád bych ho konečně pochválil, jenže se každou chvíli prokazuje, že si ve své funkci jaksi neví rady. Prosím, je v ní krátce a určitě se nemohl důkladně předpřipravit na úplně všechno, ale co dělá jeho tým? Proč třeba panu Babišovi, který je pozván do sledované televizní debaty, nepřipraví kvalitní podklady, nota bene na předem ohlášené téma?

V neděli pan Babiš u Václava Moravce pronesl řadu překvapivých tezí. Jedna z nich byla, že by Česká republika měla zrušit státní hmotné rezervy u ropných produktů, protože je prý máme jen my a Rakousko.

Tak to jsem se podivil. V roce 2009 jsem během českého předsednictví EU přednesl zprávu o POVINNÝCH ROPNÝCH REZERVÁCH ČLENSKÝCH ZEMÍ EU. Podle platné úpravy musí vystačit na 60 dnů. Česká republika tenkrát navrhovala navýšit tyto rezervy na 90 dnů, ale návrh neprošel a zůstalo, i na základě dobrozdání komise, oněch původních 60 dnů.

Protože jsem byl autorem zprávy, sehnal jsem si informace, jak si povinné ropné rezervy zařídily jednotlivé členské země. Takový Kypr je má uskladněné v Londýně, Litva v Rotterdamu. Členské země totiž nemusí mít ropné rezervy na svém vlastním území, ale mít je musí.  

A já se ptám, jak to pan ministr s těmi ropnými rezervami myslel. Snad jsem ho jen špatně pochopil. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama