PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2015 1:19:59

Lidé, čtěte!

Lidé, čtěte!

Čtěte prameny, ne referáty o pramenech

Dneska jsem si přečetl, že jsem se octl na černé listině Miloše Zemana. Zdůvodnění bylo natolik nesmyslné, že jsem popátral, jak k němu mohl dojít. A myslím si, že jsem na to přišel. 

Miloš Zeman odpovídal Parlamentním listům v obsáhlém rozhovoru na patnáct různorodých, vzájemně nesouvisejících dotazů na závažná témata, a redaktor Panenka mu mezi ostatními položil i tuto otázku: “Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf napsal článek, v němž vás kritizuje za to, že když jste vyznamenával in memoriam studenta Petra Vejvodu a vyznamenání přebíral jeho otec, tak jste v projevu nezmínil, že otec zavražděného je předsedou okresního výboru KSČM v Žďáru nad Sázavou. Můžete to okomentovat?“ A Miloš Zeman bryskně odpověděl:Já tento výrok Miloslava Ransdorfa pokládám za až neuvěřitelný hyenismus, který nadřazuje tupé politikaření nad lidský přístup. Pokud si Miloslav Ransdorf myslí, že když příbuzní vyznamenaného mají být kádrováni podle toho, jakou mají politickou příslušnost, tak už se úplně zbláznil. Takže po Andrew Schapirovi je Miloslav Ransdorf druhý člověk, který má zavřené dveře do mé hradní kanceláře“.
 

A jsme doma: Miloš Zeman můj článek Dar odvahy zjevně nečetl, nezná ho, neví, co v něm je, takže nereagoval na můj text, ale odpověděl na lživou, demagogickou, zavádějící otázku. Je až s podivem, že při svých letitých bohatých zkušenostech s žurnalisty, kdy na vlastní kůži mnohokrát pocítil, čeho jsou schopni, se nechal nachytat jak malý kluk. Možná, že byl dlouhým rozhovorem unaven, možná, že nebyl celou dobu plně koncentrován, což je před novináři bezpodmínečně nutné, prostě stalo se. Ale nemělo by. 


K Miloši Zemanovi mám tedy zavřené dveře. Rád mu vyhovím, naše cesty se už nepotkají. Je známo, že jsem ho volil jen jako menší zlo, protože jeho protikandidát byl pro mne naprosto nepřijatelný. Ví to, protože jsem mu to řekl z očí do očí na jeho „chalupě“ v Novém Veselí, a opakovaně jsem to napsal ve svých článcích. K tomuto pragmatickému kroku jsem přesvědčil velké množství lidí a nelituji toho.


Nyní je Miloš Zeman prezidentem, lepším, než se kdy mohlo zdát, a v řadě ohledů předčil mé očekávání. Svou roli si užívá a já mu to přeji. Teď jen uvažuji o tom, že vypíšu odměnu, kdo najde v mém článku text, který Miloši Zemanovi předložil novinář Radim Panenka. ;-)



5. 11. 2015

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama