PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2018 10:11:13

21. srpen 1968

21. srpen 1968

Jaké nám z něj plyne poučení? Nezapomínat, neodpouštět

 Kdo zapomíná a nepoučí se z minulosti, je dříve nebo později donucen si ji zopakovat. Agresor bude jiný, ale podstata problému zůstane. Pokud nebudou mladé generaci dostatečně vysvětleny události let 1938, 1948, 1968…. a ta straší generace si je bude i nadále hloupě idealizovat, kopeme si do budoucna vlastní hrob.

Nikdy neodpouštět, protože nepřítel si tento krok vždy vyloží jako naši slabost. Nevyzývám tímto k nenávisti vůči Rusům, Bulharům, Ukrajincům, Polákům, Maďarům, i když nás tehdy sprostě napadli. Není to o národnosti, ale o zrůdné ideologii. Komunistické ideologii. Dnes těžko přijde útok z Moskvy, ale jsme pod neustálým tlakem neomarxistického Bruselu a levicových vynálezů typu multikulturalismus, feminismu, znehodnocení tradiční rodiny, propagace deviací všeho druhu, dekriminalizace drog ... To všechno jsou projevy velmi vážné nemoci celé společnosti. Společnosti, která se řádně nevypořádala s minulostí.

Nenechme se proto oblbovat místními rudoprdelníky, kteří vzpomínají na staré dobré časy, nic takového nebylo, ale ani neomarxisty dnes paradoxně pocházejícími ze Západu. Budoucnost máme jenom tehdy, pokud neztratíme paměť a zachováme tradiční hodnoty. Jinak se změníme v pouhá nevědomá a snadno ovladatelná zvířata, která "už zase ryjí držkou v zemi" ( Karel Kryl ).

Na závěr:


rok 1968 – 137 mrtvých
během „dočasného“ pobytu okupačních vojsk do roku 1991 – 400 mrtvých
stovky lidí těžce a lehce zraněny
znásilnění
rabování

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama