PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2016 19:01:28

Toč se korouhvičko, toč...

Toč se korouhvičko, toč...

Dříve se soudruzi trumfovali, kdo byl kolikrát pozván do Moskvy, teď se ti samí trumfují kolikrát kdo bude pozván do Washingtonu

 Dříve se soudruzi trumfovali, kdo byl kolikrát pozván do Moskvy, teď se ti samí trumfují kolikrát kdo bude pozván do Washingtonu.

A nejen pozván, ale také kolikrát kdo s kým mluvil, kolikrát kdo komu vyjádřil podporu. Tu se všichni předhánějí oslavováním prvního černošského prezidenta, protože jsou všichni demokrati, potom rychle převléknou kabát a oslavují nově zvoleného prezidenta, protože jsou najednou všichni republikány. Nejprve všichni soudruzi svrhávají komunistickou diktaturu, aby se jí vzápětí klaněli. A tak pořád dokola. Korunu tomu nasadí přivandrovalec z východu, který prohlásí, že s prezidentem světové velmoci bude konzultovat problematiku střetu zájmu. To však prohlásí dva týdny poté, co Američan veřejnosti oznámil, že končí s podnikáním. Nejspíš to místnímu nabobovi nikdo nepřeložil z angličtiny do jeho husákovské slátaniny.

A to se opakuje při každé změně kdekoliv ve světě. Čeští rádoby politici se točí jako korouhvička a mění barvy ostošest.

Co to však tady na chodu naší země změnilo? Tak by se měli občané ptát! V naší zemi, na jejím chodu, politické situaci, ekonomických výsledcích to nezměnilo vůbec nic. A především to ani o krok nepřiblížilo životní úroveň obyvatel České republiky úrovni, které dosahují právě ty státy k jejichž politikům se ti čeští anální speleologové nejvíce lísají.

Takže mezinárodní spolupráce jistě, ale na rovnoprávné úrovni a s národní hrdostí. Skutečně nechápu, proč bychom se měli neustále zhlížet v cizích vzorech a zbytečně se hrbit. I když to je neblahá vlastnost, která se táhne jako červená nit celými našimi dějinami. V cizích se zhlížet, po domácích šlapat. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama